lea avguštin

Diplomirala je iz pedagogike, smer andragogika na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, ter nadaljevala magistrski študij Management neprofitnih organizacij. Več kot 12 let je predavateljica in koordinatorica evropskih projektov. Zadnja leta se strokovno ukvarja s področjem stres managementa in dobrega počutja (angl. wellbeing).

Ima naziv predavateljica višje šole za področje Menedžment stresa in metode sproščanja ter Duševna aktivnost in osebna sprostitev. Zanima jo človek kot celostno bitje, zato izvaja delavnice in izobraževanja na temo obvladovanja stresa in celostnega pristopa k dobremu počutju. Zanimanje za to področje je pokazala že med študijem, ki ga je zaključila z diplomskim delom Izzivi izobraževanja odraslih za zdravo življenje.

Poleg teoretičnega znanja je želela izkusiti tudi praktični vidik dobrega počutja, zato že več kot 14 let prakticira jogo, zadnjih nekaj let pa jo tudi poučuje. Ima mednarodne diplome hatha joge z nazivi – CYT 300, RYT 500, Joga terapija – mentalno zdravje. Po več letih lastne prakse transcendentalne meditacije je trenutno tudi v procesu izobraževanja za certificiranega učitelja meditacije (200 hrs, The Veda Center USA).

V preteklih letih je kar nekaj časa izkoristila tudi za potovanja po svetu z nahrbtnikom, obiskala je več kot 50 držav sveta, kar ji je dalo izkušnje na področju (samo)organizacije in iznajdljivosti v nepredvidljivih situacijah. Verjame, da so potovanja tudi eden od načinov, kako lahko človek samega sebe še bolje spozna.

Minilo je skoraj 15 let, ko se je formalno in neformalno izobraževala na tem področju, in zdaj je čas, da dobro prakso širi naprej. In tako je nastala Wellea.*

*WELLEA: skovanka iz besed well-being + Lea = WELLEA