joga

Veliko sodobnih bolezni je posledica stresa, saj telo pod stresom zaradi preobremenjenosti izgubi svojo naravno zmožnost samozdravljenja in obnavljanja. Z vadbo joge se stres uravnoteži s sproščenostjo, kar telesu omogoči regeneracijo in počitek. S pomočjo joge se razvijamo telesno, umsko in duševno. Uči nas vzpostavljati notranje ravnovesje, razvijati pozitivne lastnosti in postopoma opuščati negativne. Predvsem pa je joga praksa, s katero poglabljamo zavedanje sebe ter sveta okoli nas in tako lahko bolj polno, vitalno in radostno zaživimo.

Hatha joga

SREDA ob 19.00 – v živo ONLINE

ČETRTEK ob 18.30 – Gradiško jezero pri Ljubljani

Prijave na info@wellea.si

vikend ODDIHI

Zase lahko prijetno poskrbite na vikend oddihih v čudoviti naravi, kjer bo poskrbljeno za vašo dušo in telo. Na izkustveno-izobraževalnih vikend oddihih poskrbimo za več dejavnikov dobrega počutja- telesnega, mentalnega in duhovnega.

1. 7. 2022 – 3. 7. 2022 – POLETNI JOGA ODDIH (Ljubno ob Savinji, Kmečki turizem) Vikend za raziskovanje zavestnega gibanja, dihanja in narave. Cena 240 eur, vse vključeno (2x polni penzion – vegetarijanska hrana; 4x joga praksa; 2x jutranja meditacija, izlet s kanujem ali kolesom). Doplačilo za enoposteljno sobo 10€. Majhna skupina, primerno tudi za začetnike.

11. 2. 2022 – 13. 2. 2022 Vitalna hrbtenica (Lipica, Maestoso hotel) Vikend za spoznavanje anatomije in vzorcev gibanja hrbtenice.


Prijave so odprte, pišite na info@wellea.si

prednosti joge​

Joga je neprecenljivo darilo starodavne indijske tradicije. Uteleša enost uma in telesa, misli in dejanj, omejitev in izpolnitev, harmonije med človekom in naravo in holističnega pristopa k zdravju in dobremu počutju. Pri jogi ne gre le za vadbo, ampak za raziskovanje občutka enosti s samim seboj, s svetom in z naravo.  

Je starodaven sistem filozofije, življenjskega stila in celostnih tehnik razvoja človeka, njeni začetki pa segajo 5000 let nazaj. Pomaga nam, da se zavemo svojih najvišjih potencialov, da bi tako lahko delovali v dobro sebe, drugih ljudi in planeta. Joga je torej veliko več, kot zavozlati se v presto. 🙂

VIDEO – 30 min praksa JOGA PROTI STRESU

izjave udeležencev

Do joge sem imela distanco, a sem zaradi stresa, bolečin v hrbtu, ramenih in vratu z njo kljub temu malo eksperimentirala. Nikjer se nisem našla, dokler nisem prišla k Lei. S svojo strokovnostjo in posluhom za človeka mi je jogo znala približati na prijeten in priljuden način. Kakovost mojega življenja je sedaj veliko boljša, za kar sem ji neizmerno hvaležna. Namaste.

Bernarda Žveglič

(Wel)Leina vrlina je ne le to, da zna jogo ljudem približati na strokovno najvišji možni ravni, ampak da zna v njo pritegniti posameznika s celo njegovo bitjo, torej s telesom in dušo (medtem ko si lahko um malo spočije J). Sodelovanje z Leo je tako že obogatilo marsikatero srečanje žensk, ki ga v okviru programa ‘Zbalansirajmo življenje’ izvajamo na Gradiškem jezeru.

Alenka Lena Klopčič

Ker imam kar nekaj zdravstvenih težav in mi kakšna druga intenzivna vadba ni več ustrezala, sem bila zelo vesela, ko mi je prijateljica priporočila vadbo joge pri Lei. Začele smo v živo, potem pa nas je koronski čas prisilili v online vadbo, ampak je tako tudi super, doma sem si uredila svojo pisarno, ki je postala tudi moj prijeten prostor za jogo. Lea je vsakič dobro pripravljena, vadba poteka tekoče, se lepo stopnjuje in umiri proti koncu. Lea vadbo vedno tudi prilagodi našim telesnim zmožnostim ali ponudi več alternativ. Mojih sred z Leo se vsakič veselim, saj vem, da se bom dobro razgibala, predvsem pa umirila in dobro nadihala.

Karmen Mlinar

Vsakič se veselim joge, ker takrat izklopim svet in naredim nekaj dobrega zase. Tehnike dihanja so bile zame prijetno odkritje – in delujejo! –, razlage osmislijo vaje in razširijo obzorje. S tvojim vodenjem odkrivam drugačne ravni osredotočenja, sproščanja, sebe…  Hvala, Lea.

Mateja Prevodnik Mayland

Lejinim praksam sem zvesta že dobra tri leta (ne glede na način izvedbe – fizično ali online), saj učinek njenih praks (kombinacija glasu, zaporedje asan, dodajanja subtilnih tehnik ter ostalih elementov celostne prakse joge) res podpira telo, živčni sistem in um ter poskrbi za harmonično stanje – tako psihološko, kot telesno in energijsko. Ne gre se čuditi, da se iz navedenih razlogov vsak teden znova veselim približevanja dneva in ure njenih praks, saj le dobra ura (praksa joge) zadostuje za neverjeten učinek, za preskok iz telesne napetosti ter iz vrtiljaka misli in uma v telesno in mišično ravnovesje, umirjen živčni sistem ter dobro počutje.

Sabina Podkrižnik