joga

Pri jogi je najpomembnejša vaša izkušnja. Ta seže do vašega srca. Nobena beseda ne more nadomestiti te izkušnje. (Yogi Bhajan)

Hatha joga skozi vadbo fizičnega telesa vpliva na um in zavest. S tem v telesu ustvarimo ravnovesje, ki omogoča, da pozornost usmerimo navznoter. Notranje zavedanje pripelje do prepoznavanja naših miselnih navad in vzorcev, ki jih opazujemo, ne da bi jih obsojali. Bistvo joge tako ni v popolno izvedeni asani, temveč v poti samospoznavanja in razumevanja narave življenja. S pomočjo joge se razvijamo telesno, umsko in duševno. Uči nas vzpostavljati notranje ravnovesje, razvijati pozitivne lastnosti in postopoma opuščati negativne. Predvsem pa je joga praksa, s katero poglabljamo zavedanje sebe ter sveta okoli nas, da lahko bolj polno, vitalno in radostno zaživimo.

Hatha joga

Šolsko leto 2023/24 – Začetek 28.9.2023

ČETRTEK ob 18.00 – Škofja Loka

INDIVIDUALNE URE – Po dogovoru

Prijave na info@wellea.si

vikend ODDIHI

Zase lahko prijetno poskrbite na vikend oddihih v čudoviti naravi, kjer bo poskrbljeno za vašo dušo in telo. Na izkustveno-izobraževalnih vikend oddihih poskrbimo za več dejavnikov dobrega počutja- telesnega, mentalnega in duhovnega.

Jesen 2024 JESENSKI JOGA ODDIH (Informacije kmalu).

prednosti joge​

Joga je neprecenljivo darilo starodavne indijske tradicije. Uteleša enost uma in telesa, misli in dejanj, omejitev in izpolnitev, harmonije med človekom in naravo in holističnega pristopa k zdravju in dobremu počutju. Pri jogi ne gre le za vadbo, ampak za raziskovanje občutka enosti s samim seboj, s svetom in z naravo.  

Je starodaven sistem filozofije, življenjskega stila in celostnih tehnik razvoja človeka, njeni začetki pa segajo 5000 let nazaj. Pomaga nam, da se zavemo svojih najvišjih potencialov, da bi tako lahko delovali v dobro sebe, drugih ljudi in planeta. Joga je torej veliko več, kot zavozlati se v presto. 🙂

izjave udeležencev

Do joge sem imela distanco, a sem zaradi stresa, bolečin v hrbtu, ramenih in vratu z njo kljub temu malo eksperimentirala. Nikjer se nisem našla, dokler nisem prišla k Lei. S svojo strokovnostjo in posluhom za človeka mi je jogo znala približati na prijeten in priljuden način. Kakovost mojega življenja je sedaj veliko boljša, za kar sem ji neizmerno hvaležna. Namaste.

Bernarda Žveglič

(Wel)Leina vrlina je ne le to, da zna jogo ljudem približati na strokovno najvišji možni ravni, ampak da zna v njo pritegniti posameznika s celo njegovo bitjo, torej s telesom in dušo (medtem ko si lahko um malo spočije J). Sodelovanje z Leo je tako že obogatilo marsikatero srečanje žensk, ki ga v okviru programa ‘Zbalansirajmo življenje’ izvajamo na Gradiškem jezeru.

ddr. Alenka Lena Klopčič

Ker imam kar nekaj zdravstvenih težav in mi kakšna druga intenzivna vadba ni več ustrezala, sem bila zelo vesela, ko mi je prijateljica priporočila vadbo joge pri Lei. Začele smo v živo, potem pa nas je koronski čas prisilili v online vadbo, ampak je tako tudi super, doma sem si uredila svojo pisarno, ki je postala tudi moj prijeten prostor za jogo. Lea je vsakič dobro pripravljena, vadba poteka tekoče, se lepo stopnjuje in umiri proti koncu. Lea vadbo vedno tudi prilagodi našim telesnim zmožnostim ali ponudi več alternativ. Mojih sred z Leo se vsakič veselim, saj vem, da se bom dobro razgibala, predvsem pa umirila in dobro nadihala.

Karmen Mlinar

Vsakič se veselim joge, ker takrat izklopim svet in naredim nekaj dobrega zase. Tehnike dihanja so bile zame prijetno odkritje – in delujejo! –, razlage osmislijo vaje in razširijo obzorje. S tvojim vodenjem odkrivam drugačne ravni osredotočenja, sproščanja, sebe…  Hvala, Lea.

Mateja Prevodnik Mayland

Leinim praksam sem zvesta že dobra tri leta (ne glede na način izvedbe – fizično ali online), saj učinek njenih praks (kombinacija glasu, zaporedje asan, dodajanja subtilnih tehnik ter ostalih elementov celostne prakse joge) res podpira telo, živčni sistem in um ter poskrbi za harmonično stanje – tako psihološko, kot telesno in energijsko. Ne gre se čuditi, da se iz navedenih razlogov vsak teden znova veselim približevanja dneva in ure njenih praks, saj le dobra ura (praksa joge) zadostuje za neverjeten učinek, za preskok iz telesne napetosti ter iz vrtiljaka misli in uma v telesno in mišično ravnovesje, umirjen živčni sistem ter dobro počutje.

Sabina Podkrižnik